neljapäev, 3. aprill 2014

Nukufilm "Vennad karusüdamed"

Külastasime 15. oktoobril klassiga Kinomaja, linastus Riho Undi nukufilmi "Vennad karusüdamed". 



Filmi stsenaristideks Andrus Kivirähk ja Riho Unt. Kestvuseks  20 minutit ning filmi esilinastus toimus 2005 aastal.




Filmis on kujutletud Prantsusmaad, kui Vincent Van Gough kätetööd. Karupoegade elukoht on liikuv pilt Van Gough tööst "Magamistuba Arlesis".



Vincent Van Gough ''Magamistuba Arlesis''





Üks karupoegadest maalis pildi Van Gough päevalilledest. August tegeleb savitöödega. Tema tööde lõpptulemus pole kunagi see, mida ta esialgu plaanib.  Kolmas vend Henri,  joonistas riietuvaid, poolalasti naisi, mis ei olnud lubaküsimata lubatud. Eeltoodud punkti rikkudes jäid nad ilma ka oma senisest elukohast. Henri joonistused sarnanesid kuulsa kunstniku Henri de Toulouse-Lautreci töödega. Karupoegade katsed kunstnikena elatist teenida ebaõnnestuvad. Nende  impressionilstlikud pildid ei leia tunnustust. Maskeerituna tsirkuselõvideks seiklevad karud tagasi Venemaale, et üles leida karuema pärandus.



Filmi peategelasteks on kolm karupoega, pärit vene kunstniku Ivan Shiskini kultusmaalilt ''Hommik männimetsas''. 


 Ivan Shiskin ''Hommik männimetsas''




Filmis on eelnimetatud maali autoriks karupoegade kunstnikust ema, kes Shiskini poolt jahil käigu korras maha lasti. Shiskin aga maalile seejärel oma nime alla kirjutas. Pojad pääsesid põgenema. 5 aasta pärast peale draagilist sündmust satuvad vennad Henry, Vincent ja August kõigi loojate unelmatelinna Pariisi. 


Mõne aja möödudes sai nende tsirkusekarjäär Venemaal läbi, sest tsirkuse direktor saadeti tsaari solvamise eest Siberisse. Järgmiseks otsustasid nad üles leida ema maali, sattudes Shiskini  elukohta, kus oli nii maal kui ka seina peal nende ema eemaldatud kasukas.








Nukufilmi saab näha järgnevalt lingilt:

https://vk.com/video686489_162810066

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar